Coș de cumpărături

Șinele cu spoturi sau proiectoare LED sunt o soluție eficientă pentru iluminatul oricărui spațiu modern. În cele ce urmează o să-ți prezentăm avantajele iluminatului cu spoturi LED pe șină și vei afla de ce anume ai nevoie pentru un montaj complet. Pentru a-ți fi mai simplu, ți-am pregătit 4 configurații de șine care pot servi drept reper în proiectul tău de iluminat. La finalul acestui articol, sperăm că vei avea o privire clară asupra șinelor cu spoturi, iar dacă totuși rămân întrebări deschise, te rugăm să ni le trimiți în formularul de contact.

Despre ce urmează să vorbim

 1. Ce sunt șinele cu spoturi LED?
 2. Spoturi și proiectoare LED pentru șine
 3. Avantajele iluminatului cu proiectoare pe șină
 4. Configurații de șine cu proiectoare LED
 5. Accesorii necesare pentru șine
 6. Recomandări de proiectoare pentru șină


Sine si proiectoare LED sina tavan casa


1. Ce sunt șinele cu spoturi LED?

Corpurile de iluminat LED pe șină le vezi în mod uzual în spațiile comerciale. Cu toate acestea, ele își găsesc utilitate și în spațiul rezidențial, HoReCa sau office.

Pentru un iluminat pe șine vei avea nevoie de șinele din aluminiu, de accesoriile care te vor ajuta să ai un proiect de iluminat personalizat și de proiectoarele LED.

Șinele din catalogul nostru cu oferte sunt de calitate, realizate din aluminiu și sunt disponibile în lungimi de 2 sau 3 metri. Șinele pot fi tăiate, dacă proiectul necesită o șină de o lungime mai mică. Șinele au un finisaj simplu alb sau negru, astfel că pot fi integrate cu ușurință în orice proiect de design de interior. Șina necesită alimentare la un singur capăt, iar apoi, cu ajutorul unor conductori din cupru, alimentează la rândul ei corpurile de iluminat plasate pe ea.


2. Spoturi și proiectoare LED pentru șine

Pentru proiectul tău de iluminat poți alege între proiectoare cu soclu pentru bec GU10 sau proiectoare cu LED integrat. Ambele opțiuni sunt fiabile, important este să ai în vedere specificațiile proiectului tău de iluminat.

Spoturile cu bec GU10 sunt potrivite în special în spațiul rezidențial, neputând lumina optim în încăperile cu tavan înalt. Pentru că becurile au o putere mai mică (max. 10W), lumina generată de acest tip de spoturi nu va fi suficient de intensă. Avantajul acestor spoturi este că sursa de lumină poate fi înlocuită rapid în momentul în care nu mai este funcțională.

Totuși, pentru șine, noi recomandăm spoturile sau proiectoarele LED care prezintă mai multe avantaje. În primul rând, există variante de proiectoare LED sunt potrivite pentru spațiile care au înălțime de peste 3 metri și unde este necesară o lumină mai puternică (ex. spațiu comercial, o clinică medicală). Puterea unui spot LED este mult mai mare decât a unuia cu bec, putând ajunge până la 40W. Mai mult, spoturile LED vin în forme și finisaje mai variate, fapt care le permite să fie integrate cu ușurință într-un proiect mai amplu de iluminat.


Sina cu proiectoare LED in hol


3. Avantajele iluminatului cu proiectoare pe șină


Spoturi orientabile în orice direcție

Spoturile pentru șină sunt o soluție ideală într-un spațiu unde sunt mai multe puncte de interes care trebuie luminate. Este suficient doar să orientezi proiectorul către zonele dorite și vei avea parte de iluminatul dorit.

Mai mult, direcția lor poate fi oricând schimbată, astfel că nu trebuie să-ți faci griji dacă vei muta mobilierul. De exemplu, dacă muți masa din living pentru o petrecere, poți schimba direcția spoturilor pentru a te asigura că noua așezare a încăperii este pusă în evidență.

Iluminat versatil

Chiar dacă inițial șinele cu spoturi au fost folosite în zona comercială sau industrială deoarece făceau o lumină puternică, în prezent ele pot fi folosite în aproape orice tip de spațiu. Proiectoarele pot avea acum o putere mai mică și implicit un flux luminos mai redus, astfel că trebuie luate în calcul și pentru iluminatul rezidențial.

O șină cu spoturi poate fi o soluție eficientă de iluminat într-un hol, în camera de zi, într-un dressing sau într-o bucătărie modernă tip open-space. Spoturile de pe șină pot să asigure atât un iluminat general, cât și unul de accent. De exemplu, în bucătărie poți avea o șină în formă de „U” care să lumineze atât blatul de lucru (insula), cât și dulapurile plasate pe lateral sau zona aragazului și a chiuvetei. Într-un hol, poți plasa o șină cu 2-3 proiectoare care să lumineze punctele cheie (ex. intrarea, zona oglinzii, dulapul). Nu în ultimul rând, într-un living room open-space modern, o șină cu proiectoare poate să acopere mai multe zone: canapeaua, masa, barul sau colțul de lectură.

La polul opus, sistemele de iluminat cu spoturi pe șină rămân varianta optimă pentru o galerie comercială sau de artă, o expoziție foto sau un showroom. O șină cu proiectoare LED pot pune în valoare orice vitrină.

Analizează nevoile reale pe care le are spațiul tău și alege din oferta archi|LIGHT spoturile potrivite pentru șină.

Montaj simplu

Șinele cu proiectoare sunt ideale pentru orice electrician, fiindu-i necesar doar un cablu electric pentru a alimenta șina. În funcție de unde vine sursa de curent, șina trebuie să aibă o alimentare de capăt sau de mijloc. Odată conectată șina la curent, corpurile de iluminat pot fi plasate oriunde pe ea, neavând problema dacă ajunge cablul electric la ele. Un singur cablu electric permite mai multe corpuri de iluminat, atât de simplu este.

Mai mult, montajul șinelor pe tavan nu este complex. Electricianul nu are nevoie de intervenții majore asupra tavanului pentru a trage fire sau a plasa transformatoare. Șinele pot fi aplicate pe tavan sau suspendate, iar corpurile de iluminat se plasează pe șină extrem de simplu, ele putând fi mutate oricând sau înlocuite cu unele noi.

Iluminat modern și economic

Cum șinele permit proiectoare cu LED integrat, ai asigurat și un iluminat economic, mult mai eficient decât cel cu becuri clasice. În plus, proiectoarele au un design modern, fiind disponibile în mai multe versiuni și mărimi. Consultă lista cu proiectoare din oferta noastră și alege variantele potrivite pentru proiectul tău! 

Iluminat configurabil

Cum am menționat mai sus, șinele pot fi de 2 sau 3 metri, dar ele pot fi tăiate la lungimea dorită cu un fierăstrău electric sau cu un flex. Mai mult, dacă ai nevoie de lungimi mai mari, poți conecta mai multe șine între ele. Iar pentru un sistem de iluminat în formă de „U”, „L” sau „Z”, ai nevoie doar de accesorii de colț. Șinele pot fi integrate în orice sistem de iluminat personalizat.


4. Configurații de șine cu proiectoare LED

Pentru a-ți fi mai simplu în selecția șinelor și a accesoriilor pentru proiectul tău de iluminat, îți prezentăm mai jos top 4 cele mai populare configurații cu șine. În dreptul fiecărei configurații, vom prezenta produsele care necesită să fie puse în coșul de cumpărături. Noi am optat pentru cele cu finisaj negru, dar sunt disponibile și în versiune albă. Pentru mai multe explicații, poți consulta schema de configurare pe care o regăsești în pagina fiecărei șine.

Pentru fiecare configurație am ales și câteva proiectoare, dar acestea pot fi schimbate în funcție de specificațiile pe care le doriți. În simulările de mai jos, sub diferite combinații, am inclus proiectoare LED simple de 10W și proiectoare LED liniare de 16W.


Configurație liniară simplă (3 metri)

Configuratie sina proiectoare LED 3 metri archilight

1 x Șină tavan pentru spoturi, lungime 3 metri, din aluminiu, trifazată, finisaj negru

1 x Alimentare de capăt șină trifazată 16A, culoare negru

1 x Capac închidere șină trifazată 16A, culoare negru

3 x Kit de suspensie șină cu spoturi (opțional – pentru montaj suspendat)


Configurație liniară dublă (4 metri)

Spoturi LED sina trifazica 4 metri - simulare

2 x Șină tavan pentru spoturi, lungime 2 metri, din aluminiu, trifazată, finisaj negru

1 x Alimentare de capăt șină trifazată 16A, culoare negru

1 x Conector între șine trifazate 16A, culoare negru

1 x Capac închidere șină trifazată 16A, culoare negru

4 x Kit de suspensie șină cu spoturi (opțional – pentru montaj suspendat)

*Dacă se optează pentru o alimentare de mijloc, alimentarea de capăt va fi înlocuită de un capac de închidere, iar conectorul simplu dintre șine nu mai este necesar.


Configurație în formă de „L” (4 metri)

Configuratie sina cu spoturi LED forma de L

2 x Șină tavan pentru spoturi, lungime 2 metri, din aluminiu, trifazată, finisaj negru

1 x Alimentare de capăt șină trifazată 16A, culoare negru

1 x Colț stânga șină trifazată 16A, culoare negru

1 x Capac închidere șină trifazată 16A, culoare negru

4 x Kit de suspensie șină cu spoturi (opțional – pentru montaj suspendat)

*Dacă se optează pentru alimentarea șinei în celălalt capăt al configurației, atunci vei avea nevoie de 1 colț dreapta în locul celui de stânga.


Configurație în formă de „U” (6 metri)

Configuratie sina cu spoturi LED in forma de U

3 x Șină tavan pentru spoturi, lungime 2 metri, din aluminiu, trifazată, finisaj negru

1 x Alimentare de capăt șină trifazată 16A, culoare negru

2 x Colț dreapta șină trifazată 16A, culoare negru

1 x Capac închidere șină trifazată 16A, culoare negru

6 x Kit de suspensie șină cu spoturi (opțional – pentru montaj suspendat)

*Dacă se optează pentru alimentarea șinei în celălalt capăt al configurației, atunci vei avea nevoie de 2 colțuri stânga în locul celor de dreapta.


Sine cu spoturi led spatiu comercial


5. Accesorii necesare pentru șine

În configurațiile de mai sus, ai întâlnit o parte dintre accesoriile disponibile pentru montarea iluminatului pe șină. Iată mai pe larg de ce accesorii șine poți avea nevoie:

 • Alimentare de capăt sau de mijloc – în funcție de unde ai cablul electric, trebuie să alegi alimentarea potrivită pentru sistemul tău.
 • Capac închidere șină – se folosește la capetele șinei pentru a o închide. Dacă folosești o alimentare de mijloc, ai nevoie de două capace, pentru ambele extremități.
 • Conector între șine – necesar pentru a conecta 2 șine în linie dreaptă.
 • Colț stânga/dreapta – necesar pentru a conecta 2 șine în unghi drept.
 • Colț flexibil – necesar pentru a conecta 2 șine în unghi care poate să fie ajustat.
 • Kit de suspensie – se folosește pentru montaj suspendat. Recomandăm câte un kit la fiecare 1 metru de șină.
 • Conector fixare șine – necesar pentru configurații cu minimum 3 șine, pentru a face o linie dreaptă, fără a se crea un efect tip „șarpe”.
 • Capac liniar pentru șină – ascunde interiorul șinei, în zonele unde nu este plasat vreun proiector LED.
 • Adaptor șină – poate fi folosit pentru montarea unei lămpi suspendate pe șină.
 • Bază montare spoturi șină – se folosește independent de șină. Permite montarea unui singur spot pe ea.


6. Recomandări de proiectoare pentru șină tavan


Proiector LED sina 6W

Spot LED pentru șină tavan 6W

 • Optică 40°, CRI 90
 • Lumină alb caldă 3000K
 • Finisaj alb sau negru
 • Flux luminos – 480 lumeni
 • Ajustabilitate: orientabil
 • Rezidențial, HoReCa

Vezi detalii ->

Spot sina cu bec GU10 pentru sina

Proiector șină pentru bec GU10

 • Optică dark light
 • Necesită bec GU10
 • Finisaj alb, gri, negru, alamă
 • Ajustabilitate: orientabil
 • Material: aluminiu
 • Rezidențial, HoReCa

Vezi detalii ->

Proiector LED 12W sina tavan

Proiector LED 12W pentru șină

 • Optică 36°, CRI 80
 • Lumină alb caldă 3000K
 • Finisaj alb, negru, alamă
 • Flux luminos – 1000 lumeni
 • Ajustabilitate: fix
 • Rezidențial, comercial, HoReCa

Vezi detalii ->

Spot LED pentru sina tavan 24W

Spot LED pentru șină tavan 24W

 • Optică 40°, CRI 90
 • Lumină alb caldă 3000K
 • Finisaj alb sau negru
 • Flux luminos – 1920 lumeni
 • Ajustabilitate: orientabil
 • Comercial, HoReCa, muzee

Vezi detalii ->

Proiector liniar pentru sina tavan

Proiector liniar LED 16W șină tavan

 • Optică 110°, CRI 80
 • Lumină alb caldă 3000K
 • Finisaj alb sau negru
 • Flux luminos – 1600 lumeni
 • Ajustabilitate: fix
 • Rezidențial, comercial, HoReCa

Vezi detalii ->

Proiector liniar LED sina 10x5W

Proiector liniar LED șină 10x5W

 • Optică 30°, CRI 80
 • Lumină caldă sau neutră
 • Finisaj alb sau negru
 • Flux luminos – 10x425 lumeni
 • Ajustabilitate: orientabil 45°
 • Comercial, HoReCa, muzee

Vezi detalii ->

Dacă ai nevoie de mai multe informații privind iluminatul pe șină sau de ajutor în configurarea șinelor, nu ezita să ne contactezi!

Cookie-uri funcționale

Acestea sunt cookie-uri concepute pentru îmbunătățirea funcționalității site-ului. Acestea nu sunt strict esențiale pentru funcționarea corectă a site-ului web sau pentru serviciile solicitate pe acesta sau sunt cookie-uri care servesc scopuri neesențiale, în plus față de scopul esențial.

Cookie-uri analitice

Cookie-urile analitice (sau de performanță) urmăresc și colectează date despre ceea ce face un utilizator pe site-ul web accesat. Aceste cookie-uri nu sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului.

Cookie-urile de targetare

Cookie-urile de targetare (sau publicitare) înregistrează informații despre vizita utilizatorilor și utilizarea site-ului în scopuri publicitare.