Coș de cumpărături

Corpuri iluminat exterior

Filtrează

Corpuri iluminat exterior

Îți punem la dispoziție un sortiment variat de corpuri de iluminat pentru exterior. Protecția la umiditate este principalul factor care nu trebuie neglijat în cazul corpurilor de iluminat care sunt montate afară. În cazul soluțiilor de iluminat de pe Archi|LIGHT, toate au rezistență testată la apă și praf. Acest aspect este indicat de gradul de protecție IP, despre care poți citi mai multe în articolul „De ce este important IP-ul?”.

Gama noastră de corpuri de iluminat exterior include spoturi încastrate și aplicate pentru exterior, proiectoare LED, plafoniere, aplice pentru perete exterior, corpuri de iluminat subacvatice, lămpi portabile, benzi LED care pot fi montate în exterior, stâlpi, bolarzi și corpuri de iluminat decorative. Un sortiment variat care include soluții pentru orice proiect de iluminat exterior.

Principii de iluminat exterior

Alegerea corpurilor de iluminat pentru exterior trebuie făcută în funcție de mai multe criterii. În primă fază trebuie să știi care sunt nevoile tale. Vrei să evidențiezi anumite zone din grădină sau să asiguri iluminatul în terasă? Ai nevoie de iluminatul aleilor sau doar să pui în valoarea fațada casei? Indiferent de proiect, asigură-te că alegi corpuri de iluminat pentru exterior de calitate și care sunt montate de către un electrician calificat. Pe Archi|LIGHT îți oferim corpuri de iluminat testate, rezistente la condiții de exterior. Mai mult, dacă ai nelămuriri cu privire la selecția de corpuri de iluminat pentru exteriorul casei tale, te rugăm să ne scrii și îți putem oferi sprijin specializat.

Pentru a-ți fi mai simplu în selecția corpurilor de iluminat, găsești mai jos o serie de principii privind iluminatul exterior.

  • Iluminatul pe straturi – la fel ca în cazul corpurilor de iluminat pentru interior, și aici este indicat să faci un mix de lumini care să asigure mai multe trepte de iluminat. Iluminatul ambiental asigură o lumină pentru întreg exteriorul și creează o atmosferă primitoare. Acesta poate fi creat prin montarea de aplice pe fațada casei. Iluminatul funcțional are un scop clar definit. El poate fi creat în mai multe contexte. De exemplu, o plafonieră care asigură iluminatul intrării în casă, o serie spoturi încastrate care luminează aleile din grădină sau un proiector wall washer care pune în valoare textura fațadei unei case istorice. Cel de-al treila strat este asigurat prin iluminat de accent. Acesta este folosit pentru a evidenția elemente importante din exterior precum un copac bătrân cu o coroană spectaculoasă, o statuetă sau o grădiniță cu flori din fața casei.
  • Trebuie să știi când este prea multă lumină – dacă nu ai în plan iluminatul unei parcări, atunci nu trebuie să faci exces de lumini la exterior. Anumite lumini montate în puncte cheie au un impact mult mai mare față de o serie de lumini care dau impresia că este zi afară. Indiferent de zona pe care vrei să o luminezi, poți fi surprins cât efect are un proiector simplu care asigură un iluminat de accent.
  • Luminează toate zonele exterioare – nu te concentra doar pe iluminatul fațadelor sau doar al terasei. Ai în vedere fiecare zonă din afara casei și încearcă să o pui în valoare cu corpuri de iluminat pentru exterior. Evită să ai zone prea luminate, pe când altele sunt lăsate în întuneric. Un design de iluminat integrat asigură o atmosferă primitoare.

Tipuri de corpuri de iluminat exterior în oferta Archi|LIGHT

Descoperă mai jos sortimentul de corpuri de iluminat pentru exterior:

Spoturi pentru exterior – mii de spoturi disponibile într-o paletă largă de dimensiuni și finisaje găsești în oferta noastră. Recomandarea noastră este să folosești filtrele din fiecare categorie pentru a alege corpurile de iluminat potrivite pentru proiectul tău de iluminat exterior. Temperatura de culoare, dimensiunile, finisajul și optica sunt câteva dintre criteriile principale pe care să le ai în vedere în momentul filtrării. Toate spoturile pentru exterior au un design compact și un grad de protecție ridicat (IP65 sau IP67).

În funcție de tipul montajului, avem spoturi aplicate pentru exterior și spoturi încastrate pentru exterior. Cele aplicate sunt ideale pentru un balcon deschis, o verandă sau o terasă. Spoturile încastrate sunt împărțite în trei categorii. Avem spoturi de mici dimensiuni care pot fi folosite pentru iluminatul treptelor unei scări exterioare, dar și spoturi care se încastrează într-o pardoseală exterioară, în pavaj sau direct într-un gazon. Astfel de spoturi pot fi folosite pentru iluminatul aleilor sau a căilor de acces. Dacă alegi spoturi cu finisaj de inox, acestea pot fi folosite și în zonele unde trec mașinile (ex. intrare garaj). Nu în ultimul rând avem și varianta de spoturi încastrate pentru tavan. Acestea pot fi montate pe tavanul unei terase sau într-un foișor.

Aplice exterior – corpuri de iluminat pentru pereții exteriori ai unei case sau pentru un gard din beton. În oferta noastră găsești aplice cu design clasic, dar și aplice moderne care au tehnologia LED integrată. Pentru situația în care alegi să luminezi aleile, poți monta aplicele la un nivel inferior. În acest caz îți recomandăm aplicele semi-încastrate care asigură o lumină direcționată în jos, necesară pentru trecători.

Plafoniere exterior – corpuri de iluminat exterior care pot fi montate pe terasă, pe verandă sau într-un foișor. Au un design modern minimalist și au un flux luminos la sursă cuprins între 960 și 1800 lumeni.

Proiectoare LED exterior – găsești în oferta noastră trei tipuri de proiectoare LED care pot fi montate în exterior, fiecare având funcționalitate diferită. Poți alege între proiectoare pentru fațadă, proiectoare sau spoturi pentru grădină și proiectoare liniare LED. Toate asigură un iluminat de accent și pot pune în valoare orice zonă exterioară a casei tale.

Stălpi de grădină sau bolarzi – pentru grădină alege astfel de corpuri de iluminat pentru exterior. Au atât un rol decorativ, cât și unul funcțional. Stălpii sau bolarzi luminează peluza, aleile sau zonele de trecere, putând fi montate și în dreptul scărilor unei verande.

Benzi LED exterior – dacă preferi un iluminat exterior configurabil, poți alege benzile LED. În oferta noastră găsești benzi LED pentru exterior simple, benzi LED multicolore RGB sau RGB-white. Benzile LED pot fi folosite pentru a lumina ușa unui garaj, pot fi montate sub streașină, iar astfel lumina „spală” fațada casei (iluminat wall-washing), sau chiar în grădină, la baza unui gard. Indiferent de locul ales, benzile LED creează un iluminat exterior de impact.

Corpuri de iluminat decorative – în această secțiune includem lămpile care asigură o lumină ambientală, decorativă. Pe lista ta poți include lămpi suspendate pentru terasă sau foișor, lămpi de podea sau care pot fi montate direct în pământ, lămpi portabile cu acumulator sau lămpi decorative.

Corpuri de iluminat subacvatice – spoturi submersibile care pot fi scufundate în apă și care pot fi montate într-o piscină sau o fântănă arteziană. Este obligatoriu ca aceste corpuri de iluminat exterior să aibă IP68.

Newsletter